×
Skakel na Engels

6 algemene mites oor die vries van kos

Keer dat jy kos mors deur jou vrieskas te benut. Hier ontbloot die vrieskaskenner Justine Pattison verskeie vrieskasmites

Vries is ’n goeie manier om kos vars te hou. Ons het gesels met Justine, Pattison, huisekonoom en skrywer van Freeze – ’n selferkende vrieskaskoningin – vir haar wenke om die mites oor vrieskaste hok te slaan.

Hier is ses vriesmites wat ons ontbloot het …

1. Mite: Jy moet produkte vries op die dag wat jy dit gekoop het

Waarheid: Jy kan die meeste kos veilig vries tot op die beste-voor- of gebruik-teen-datum. Jy sal dit dalk uit die verpakking moet haal en self toedraai om die lug uit te hou.

2. Mite: Jy kan nie gaar vleis hervries nie

Waarheid: Die Britse agentskap vir kosstandaarde (FSA) beveel aan dat bevrore gaar vleis ontvries en binne 24 uur geëet moet word. Jy kan gaar vleis soos oorskiet-braaihoender of snye ham met veiligheid vries, sê Justine vir ons. Jy kan ook ontvriesde vleis in ’n maaltyd gebruik en dit vries.

Lees ook: 5 fantastiese vrieskasfeite

3. Mite: Jou kos raak sleg in die vrieskas
Waarheid: Om kos te vries is soos om ’n pouseknoppie te druk. “Daar is geen wetenskaplike rede hoekom kos nie so lank sal hou wanneer dit eers gevries is nie,” sê die kosveiligheidskenner John Basset. “Dit sal trouens langer hou, want organismes neem langer om weer te groei.” Maar dis wel waar dat die struktuur van kos afneem hoe langer jy dit in die vrieskas hou.

4. Mite: Jy kan enige iets vries
Waarheid: Sommige kosse is onstabiel as dit eers gevries is. Justine raai mense af om slaaibestanddele soos vars tamaties, blaarslaai en komkommer te vries omdat dit pap sal raak wanneer dit ontvries word. Moet liefs ook nie heel eiers vries nie, omdat die geel onstabiel is – gaar of rou – hoewel rou eierwit gevries kan word.

5. Mite: Vries maak bakterieë dood
Waarheid: Vries is weer eens net soos om ’n pouseknoppie te druk – die bakterieê slaap bloot. Dit maak nie die meeste bakterieë dood nie. Justine beveel aan dat jy net kosse vries wat higiënies berei en goed toegedraai is om kruiskontaminasie in die vrieskas te keer.

6. Mite: Bevrore kos het minder voedingstowwe
Waarheid: Daar is bewys dat bevrore vrugte en groente meer voedingstowwe as varses het omdat dit nie lê en wag om verkoop te word nie. Die voedingstowwe in rou vleis en vis of gaar geregte, soos kerrie of ’n bredie, behoort baie dieselfde as die vars produkte te wees.

Van: Good Housekeeping UK

Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief
 
30 goed wat ons nou weet oor dieet ná 40

Want om soms ’n ete oor te slaan en te gaan dans doen nie meer die ding nie ...

Close