×
Skakel na Engels

Dít is hoe Aranka Berends, ’n GH-leser, 30 kg verloor het!

Wat ’n bemoedigende verhaal!
Aranka Berends

Ontmoet Aranka Berends, ’n 44-jarige bemarkingskoördineerder, wat deur middel van haalbare doelwitte, ondersteuning van haar naastes en ’n gesonde uitlaat vir spanning haar verslankingsdoelwitte behaal het. Dít is hoe sy dit reggekry het – en die gewig afhou:

Pin hierdie artikel vir later! Volg Goeie Huishouding op Pinterest vir nog. 

Enkelma-stres

My gewig het ná die geboorte van my dogter ’n probleem begin raak. Ek was in die een slegte verhouding ná die ander en het geëet om myself beter te laat voel. Die lewe as ’n enkelma was stresvol en het my nóg laat eet. Ek het gereeld kitskos bestel en voor die TV gesit en peusel.

Spanpoging

Ek het besef my gewig was ’n probleem toe ek nie meer met die trappe by die werk kon oploop sonder om uitasem te raak nie. My knieë was onder druk en ek het hoë bloeddruk gehad en met onbeheerbare sweet gesukkel, wat baie vernederend was. Kollegas het geweet ek is ongelukkig en het my aangemoeding om by Weight Watchers en die gim aan te sluit.

Stel haalbare doelwitte

Die program is nie so beperkend soos ander programme nie, en dis hoekom dit vir my werk. As ek ’n sjokolade wil eet, kán ek, solank ek by my puntetoelae bly. Elke eet- en drinkding is op die koslys. Die weeklikse weegsessies werk regtig – jy vrees dit, maar dit hou jou gemotiveerd. Ek het vir myself ’n langtermyndoelwit gestel om 30 kg te verloor en stel ook kleiner doelwitte – “dié week gaan ek 2 kg afskud”.

Holistiese benadering

Ek het ook aan my emosionele probleme gewerk met behulp van spirituele leiding van ’n vriend wat reiki beoefen. Die selfrefleksie was moeilik, maar die moeite werd. Ek het my doelwit ná ’n jaar bereik en handhaaf dit, maar ek is nog nie by my teikengewig nie. Die beste deel was om nr. 28-jeans vir nr. 18-jeans te verruil. Die gewigsverlies het my verander. Ek pak nou dinge aan wat ek nie gedink het moontlik is nie en ek skuil nie meer in die skadu’s nie. Ek plaas myself daar buite vir die wêreld om te sien.

’n Tipiese dag se kos

Ontbyt: Provita met mozzarella en ’n jogurt of eier en spek

Peuselhappie: Om 10:30: 8 amandels of ’n vrug of pretzels of biltong

Middagete: Hoenderslaai of ’n wrap, of sop en ’n broodrolletjie

Peuselhappie: Om 15:30: ’n Vrug of ryskoekies

Aandete: Hoender, groente en babaaartappels of (een keer per week) pasta en slaai of bredie en rys

Drankies: Oggend: Kookwater en ’n skyfie suurlemoen. Werk: Swart koffie met een versoeter en 3 ℓ water. Middagete: Coke Zero Sugar of Sprite Zero. Namiddag: Rooibostee. Aandete: Vrugtesap (helfte sap, helfte sodawater). Wyn (helfte wyn, helfte soda) by spesiale geleenthede

Aranka se wenke

Beplan vooruit

Beplan oor naweke elke maaltyd vir die week en koop dan die nodige kruideniersware.

Hou boek

By Weight Watchers hou jy van elke maaltyd en drankie tred. Tel jou punte reg op en hou by jou puntetoelae.

Vier suksesse

Stel klein doelwitte. Wanneer jy een bereik, beloon jouself, maar nie met kos nie. Koop byvoorbeeld ’n nuwe kledingstuk of gaan vir ’n manikuur …

Suksesverhaal

Toe: 144.6 kg

Nou: 114,6 kg

Verloor: 30 kg

Tyd wat dit geneem het: 12 maande

LEES OOK:

Dís hoe GH-leser, Beulah Botha, 58 kg verloor het!

Goue reëls vir suksesvolle gewigsverlies

Wat werklik van die vet word wanneer jy gewig afskud

Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief