×
Skakel na Engels

Die GH-leser Galiema Ait ouaala vertel hoe sy 35,6 kg afgeskud het

Jy kan dit ook regkry!
Galiema Ait ouaala

Ontmoet Galiema Ait ouaala, ’n 43-jraige aftreefondsspesialis wat besluit het om haarself ’n slag eerste te stel deur gesonde koskeuses te doen, gefokus te bly en groot te droom:

Pin hierdie artikel vir later! Volg Goeie Huishouding op Pinterest vir nog.

As jy jouself afskeep

Ek het ná die geboorte van my eerste baba gewig begin aansit. Met die nuwe verantwoordelikheid het ek nie tyd gehad om na my eie welstand om te sien nie. Toe word ek ’n enkelma met twee kinders. Ek was gedurig moeg en energieloos terwyl ek na almal behalwe myself omgesien het.

Gesonde keuse

Toe ek weens ’n voetbesering nie aktief kon wees nie, het ek geweet ek moet iets daaromtrent doen. In 2015 het ek by Weight Watchers aangesluit. Die program gee jou beheer oor wat jy eet. Dit voel nie asof jy voorgeskryf word en nie ’n keuse het nie. Toe my familie en vriende die gewigsverlies begin raaksien het, het my selfvertroue ’n hupstoot gekry en my liggaam het daarop gereageer.

Bly gefokus

Die moeilikste deel was om nie af te wyk toe ek eers begin goed voel en lyk het nie. Ek moes myself herinner aan die harde werk wat ek ingesit het om so fantasties te voel. Dis nie altyd maklik nie, maar niks wat die moeite werd is, kan sonder inspanning bereik word nie. Dit help dat jy steeds ’n lewe kan hê en sosiaal kan wees sonder dat mense weet jy volg die program.

Droom groot

Weight Watchers het my geleer dat enige iets moontlik is. Niks is buite bereik nie. Ek maak nou gesonder keuses en ek is aktiewer. Ek is bereid om nuwe dinge te probeer – enige geleentheid is die moeite werd om te verken. Ek gaan gim saam met my dogter en het onlangs begin draf. Dit voel fantasties. Ek geniet dit om ander aan te moedig, want ek weet hoe moeilik dit kan wees om daardie eerste stap te doen en om jouself daaraan toe te wy om ’n beter jy te wees.

’n Tipiese dag se kos

Ontbyt: Weet-Bix met laevetmelk

Peuselhappie: Appel of lemoen

Middagete: Wrap met hoender en baie slaai

Peuselhappie: Ryskoekies met grondboontjiebotter

Aandete: Roerbraai, oondgeroosterde vis met groente of geroosterde hoender

Drankies: Groen tee, twee koppies koffie, gegeurde tee (geen suiker of melk nie)

Galiema se wenke

Wees gaaf met jouself

Bly besig, maar weet wanneer dit tyd is om te ontspan.

Wees kieskeurig

Moenie kilojoules vermors op iets waarvan jy nie hou nie. Los dit.

Wees realisties

Wanneer jy die grootste deel van die gewig afgeskud het en die verliese al hoe kleiner raak, herinner jouself daaraan om deur te druk.

Suksesverhaal

Toe: 119 kg

Nou: 83,4 kg

Verloor: 35,6 kg

Tyd wat dit geneem het: 18 maande

LEES OOK:

Wat werklik van die vet word wanneer jy gewig afskud

15 voedingstrategieë om vinniger, maar veilig gewig te verloor

Sekere slaappatrone kan jou gewig beïnvloed

Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief