×
Skakel na Engels

Wortelslaai met groen sous

  • 15 min
  • 15 min
  • 4
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book
Wortelslaai met groen sous

Resep Bestanddele

  • 450 g babawortels, punte afgesny en oorlangs in die helfte gesny (of in kwarte as dit groot is)
  • 1 e olyfolie
  • 1 k groen slaaisous (resep hieronder)
  • 1 kop botterslaai, blare verwyder en geskeur

Resep Aanwysings

    1. Voorverhit die oond tot 220 °C. Meng die wortels, olyfolie en ó t sout op ’n groot gerande bakplaat.
    2. Rooster die wortels vir 20 tot 25 minute of totdat dit bros-sag en die rande effens gekaramelliseer is; laat heeltemal afkoel.
    3. Maak intussen die groen slaaisous. GROEN SLAAISOUS: Vermeng . k karringmelk, 1/2 k mayonnaise, 1/4 k ongegeurde Griekse jogurt, 4 ansjovisse of 2 t ansjovispasta, 2 e vars suurlemoensap, 1 e Dijonmosterd, 1 klein knoffelhuisie, ’n knippie suiker, 1/4 t sout en 1/4 t peper in ’n menger tot glad. Voeg 1/2 k vars pietersielie, 1/4 k vars  basilie, 3 e vars dragon en 2 e gesnipperde vars grasuie by; meng totdat kruie fyngekap is. Maak sowat 2 koppies. Kan tot 1 week in die yskas hou.
    4. Vir opdiening, rangskik die wortels op die slaaiblare en bedruip met die sous.
    ELKE PORSIE: Sowat 840 kJ, 4 g proteïen, 13 g koolhidrate, 15 g vet (3 g versadig), 4 g vesel, 775 mg natrium.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief