×
Skakel na Engels

Worsrol

  • 70 min
  • 6
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book
Worsrol

Resep Bestanddele

  • 5 middelslag-eiers
  • 800 g worsies of gekruide worsvleis
  • 75 g vars witbroodkrummels
  • 320 g-vel kitsklaar-blaardeeg
  • 4 e piccalilli, plus ekstra vir opdiening

Resep Aanwysings

    1. Voorverhit die pond tot 200 °C. Bring ’n pot water tot kookpunt en kook 4 eiers vir 5 minute daarin. Dreineer en spoel die eiers onder koue water af. Dop dit af (die gele sal nog sag wees); plaas eenkant.
    2. Ruk die worsvleis uit die omhulsel en gooi die worsvelle weg. Meng die vleis met die broodkrummels.
    3. Rol die deeg uit tot sowat 32 cm x 38 cm. Smeer piccalilli oorlangs in ’n 6,5 cm breë strook in die middel van die deeg af; los sowat 5 cm aan die bo- en onderkant oop. Plaas die helfte van die worsvleis in ’n strook bo-op die piccalilli. Maak 4 holtes in die vleis ewe ver van mekaar af en plaas ’n gekookte eier in elkeen. Gebruik die orige worsvleis om die eiers te bedek en vorm ’n “wors” om die eiers te omhul.
    4. Klits die orige eier en verf die deeg se rande daarmee. Vou die kort kante van die deeg in en vou dan die lang kante oor die vulsel; seël dit goed. Plaas die worsrol op ’n bakplaat wat met bakpapier bedek is. Verf met eier en maak ’n paar snye in die deeg. Bak vir 45 minute tot goudkleurig. Laat afkoel voordat jy dit voorsit. ELKE PORSIE Sowat 3 030 kJ, 25 g proteïen, 51 g vet (21 g versadig), 39 g koolhidrate (5,3 g totale suiker), 3,3 g vesel.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief