×
Skakel na Engels

Vinnige, geurige stokvis

  • 4
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book

Resep Bestanddele

  • 1 k pêrelgort
  • 1 middelslag-patat (340 g), geskil en gekap
  • 1 groot rooi soetrissie (230 g tot 280 g)
  • 1 bossie sprietuie
  • 1 stuk (7 cm) vars gemmer, afgeskil
  • 1 e kerriepoeier
  • 2 blikkies (400 g elk) gekapte tamaties (geen sout bygevoeg), gedreineer
  • 4 stokvisfilette (110 g elk), vel verwyder

Resep Aanwysings

    1. Meng die gort en 3 k water in ’n groot mikrogolfbestande bak. Bedek met kleefplastiek en steek gaatjies in; mikrogolf op hoog vir 10 minute. Roer die patat by. Bedek weer met kleefplastiek en steek gaatjies in; mikrogolf op hoog vir 15 minute of tot sag.
    2. Sny intussen die soetrissie en sprietuie en rasper die gemmer; hou 2 e van die sprietuie vir opdiening opsy. Meng die res van die sprietuie, soetrissie, gemmer en ¼ t elk sout en peper in ’n bak. Spuit olyfolie-kossproei oor.
    3. Verhit ’n 30 cm-pan op mediumhoë hitte. Voeg die soetrissiemengsel by. Braai vir 3 minute of totdat dit liggies begin verbruin; roer gereeld. Voeg die kerriepoeier by; braai vir 1 minuut terwyl jy roer. Roer die tamaties by en verhoog die hitte totdat dit kook. Plaas die stokvis in die tamatiemengsel, bedek en laat prut vir 5 tot 8 minute of totdat die vis heeltemal ondeursigtig is. Skep die vis en die sous op die gort en patats. Garneer met die sprietuie.
    ELKE PORSIE: Sowat 1 611 kJ, 29 g proteïen, 64 g koolhidrate, 2 g totale vet (0 g versadigde vet), 13 g vesel, 49 mg cholesterol, 255 mg natrium.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief