×
Skakel na Engels

Penne met geroosterde tamaties en sprietui-pesto

  • 1
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book
penne pasta

Resep Bestanddele

  • 450 g penne
  • 2 middelslag-sprietuie
  • 1 knoffelhuisie
  • 2 t olyfolie
  • 1/4 k olyfolie
  • 280 g kersietamaties
  • 1 k pietersielie
  • 1/2 k okkerneute
  • 3 e suurlemoensap
  • 3/4 t elk sout en peper
  • skaafsels pecorinokaas

Resep Aanwysings

    1. Kook 450 g penne volgens die aanwysings. Behou 3/4 k van die pastawater. Meng 2 middelslag-sprietuie, punte afgesny, en 1 knoffelhuisie met 2 t olyfolie. Plaas dit op ’n bakplaat wat met foelie uitgevoer is en rooster op hoog vir 4 minute of tot geskroei; draai dit een keer om.
    2. Verhit 1/4 k olyfolie oor mediumhoë hitte in ’n 25 cm-pan. Voeg 280 g kersietamaties by en bedek. Laat vir 5 minute kook of totdat dit begin bars. Skep die tamaties op ’n bord uit en hou die olie in die pan. Laat effens afkoel.
    3. Vermeng 1 k pietersielie, 1/2 k okkerneute, 3 e suurlemoensap, die gaar sprietuie en knoffel en die afgekoelde olie in ’n vermenger tot amper glad; roer dit af en toe. Meng met die gaar penne, 3/4 k pastawater en 3/4 t elk sout en peper.
    4. Sit voor met skaafsels pecorinokaas en die tamaties. Genoeg vir 6. 
    ELKE PORSIE Sowat 1 990 kJ, 16 g proteïen, 61 g koolhidrate, 20 g vet (4 g versadig), 4 g vesel, 395 mg natrium.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief