×
Skakel na Engels

Klassieke banoffee-tert

  • 25 min
  • 10
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book

Resep Bestanddele

  • 350 g volgraanbeskuitjies
  • 150 g botter, gesmelt
  • 360 g-blik karamel
  • 2 piesangs, in skyfies gesny
  • 400 ml dubbeldik room
  • gewone sjokolade of kakaopoeier, vir versiering 

Resep Aanwysings

    1. Maak die koekies in ’n voedselverwerker fyn of sit dit tussen twee vadoeke en kap dit met ’n koekroller fyn. Voeg die botter by die krummels in die voedselverwerker en pols om te meng, of meng die krummels en botter in ’n groot bak. Voer ’n reghoekige 30,5 cm x 20,5 cm-losboomtertpan met ’n riffelrand met bakpapier uit. Druk die koekiemengsel daarop vas. Verkoel vir 1 uur.
    2. Smeer die karamel oor die verkoelde tertkors en pak die piesangskyfies in ’n enkellaag bo-op.
    3. Klop die room styf en smeer dit oor die piesangskyfies. Haal die tert versigtig uit die pan, rasper die sjokolade oor of besprinkel met kakaopoeier en verkoel tot opdiening.

    WERK VOORUIT: Maak die tert tot twee dae vooraf en hou dit in die yskas.

    ELKE PORSIE: Sowat 2 570 kJ, 43 g vet (26 g versadigde vet), 50 g koolhidrate (31 g totale suiker), 6 g proteïen, 0,3 g vesel.

Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief