×
Skakel na Engels

Geglaseerde vark met komkommer

  • 1
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book

Resep Bestanddele

  • 1 k bruinrys
  • ½ k water
  • 2 e plus 1 t sojasous wat min natrium bevat
  • 2 e plus 1 t suiker
  • 2 e witwynasyn
  • 2 knoffelhuisies, fyngedruk
  • 2 e groente-olie
  • ’n knippie sout en peper
  • 450 g varkfilet
  • 1 groot Engelse komkommer

Resep Aanwysings

    1. Voorverhit die oond tot 200 °C. Maak die rys volgens die aanwysings op die pakkie gaar.
    2. Meng die water, 2 eetlepels sojasous, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel asyn en 1 knoffelhuisie saam in ’n klein bakkie totdat die suiker opgelos het.
    3. Verhit olie op mediumhoog in ’n 30 cm-pot. Besprinkel die varkfilet met ’n knippie elk sout en peper. Plaas dit in die pot en braai dit vir 6 tot 8 minute, draai dit gereeld om sodat dit alkante egalig kan verbruin; voeg die sojasousmengsel by en plaas dit in die oond. Bak vir 15 minute of totdat ’n vleistermometer wat in die dikste deel van die vleis gedruk word 62 °C bereik.
    4. Sny die komkommer in baie dun skyfies terwyl die vleis rooster. Meng die komkommerskyfies, oorblywende knoffel, sojasous, asyn en suiker goed saam in ’n groot bak.
    5. Verwyder die knoffel van die vark en komkommer en gooi dit weg. Sny die vark in skywe en bedruip dit met sous uit die pot. Sit saam met rys en komkommerslaai voor.
    ELKE PORSIE: Sowat 1 449 kJ, 34 g proteïen, 28 g koolhidrate, 11 g totale vet (2 g versadigde vet), 2 g vesel, 92 mg cholesterol, 445 mg natrium.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief