×
Skakel na Engels

Garnaal-gemelli

  • 1
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book

Resep Bestanddele

  • sout en peper
  • 3 e margarien of botter
  • ½ k vars broodkrummels
  • 2 groot uie, fyngekap
  • 450 g gemelli
  • 450 g uitgedopte en skoongemaakte garnale met sterte behoue, indien verkies
  • 450 g klein broccoliblommetjies

Resep Aanwysings

    1. Bring water tot kookpunt in ’n medium tot groot pot. Voeg 2 teelepels sout by.
    2. Smelt ½ eetlepel margarien of botter op medium hitte in ’n braaipan van 30 cm. Voeg die broodkrummels by en braai vir 2 tot 3 minute of tot goudbruin, roer dikwels. Roer ’n knippie sout en varsgemaalde swartpeper by. Skep uit op ’n bord.
    3. Smelt 2 eetlepels margarien of botter in dieselfde pan op medium hitte. Roer die uie en ¼ teelepel sout by. Bedek en kook vir 15 minute of tot goudkleurig en baie sag. Roer af en toe. Voeg garnale by en kook vir ’n verdere 5 minute.
    4. Voeg intussen die pasta by die kokende water in die pot. Kook 4 minute korter as die minimum tyd op die aanwysings en roer af en toe. Voeg die broccoli by, en kook vir 3 minute. Hou 1 koppie kokende pastawater eenkant. Dreineer die pasta en gooi dit terug in die pot.
    5. Voeg die uie- en garnaalmengsel, pastawater, ½ teelepel elk sout en varsgemaalde swartpeper en die oorblywende ½ teelepel margarien of botter by. Kook op medium hitte vir 2 minute en skud goed om alles te bedek. Bedien met geroosterde broodkrummels.
    ELKE PORSIE: Sowat 1 910 kJ, 26 g proteïen, 72 g koolhidrate, 8 g totale vet (2 g versadigde vet), 7 g vesel, 112 mg cholesterol, 660 mg natrium.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief