×
Skakel na Engels

Dr. Oz se warm Franse lensieslaai

  • 20 min
  • 30 min
  • 4
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book

Resep Bestanddele

  • 200 g groen lensies, onsuiwerhede uitgehaal en afgespoel
  • 3 takkies vars origanum, plus ¼ t gekapte blare
  • 1 middelslag-ui
  • 3 groot selderystingels
  • 2 groot soetrissies (rooi, oranje of geel)
  • 2 e ekstrasuiwer olyfolie
  • sout en peper
  • 3 e rooiwynasyn
  • 1 e vars gekapte dille, plus ekstra vir garnering
  • 170 g babaspinasie
  • ½ k fetakaas, gekrummel

Resep Aanwysings

    1. Meng die lensies, origanumtakkies en 3 k water in ’n klein pot. Bedek en bring tot kookpunt. Verlaag die hitte en laat prut stadig vir 25 tot 30 minute of tot sag.
    2. Kap intussen die uie, seldery en soetrissies. Verhit 1 e olyfolie in ’n pan en voeg die uiemengsel by; braai vir 7 tot 8 minute of tot sag, roer gereeld. Voeg die soetrissies, 2 e water en ’n ¼ t elk sout en peper by. Braai vir 5 minute of totdat die soetrissies gaar, maar nog bros is; roer gereeld.
    3. Dreineer die lensies, gooi die takkies weg en skep die lensies in ’n bak. Voeg die asyn, dille, origanumblare, uiemengsel, ¼ t elk van die oorblywende sout en peper en die res van die olie by.
    4. Verdeel die spinasie tussen 4 opdienborde; skep die lensiemengsel bo-oor. Rond dit af met fetakaas en garneer met dille.
    ELKE PORSIE: Sowat 1 423 kJ, 16 g proteïen, 47 g koolhidrate, 12 g totale vet (3 g versadigde vet), 13 g vesel, 13 mg cholesterol, 565 mg natrium.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief