×
Skakel na Engels

Bros viskoekies met pikante amandelvinaigrette

  • 4
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book
Bros viskoekies met pikante amandelvinaigrette

Resep Bestanddele

  • 450 g stokvisfilette, in stukke gesny
  • ⅓ k vars basilieblare
  • 3 knoffelhuisies, fyngedruk
  • ½ t gerookte paprika
  • ¼ t elk sout en peper
  • 1 groot geklitste eier
  • 1 k panko
  • 2 e kookolie
  • ⅓ k gesoute amandels
  • 5 e elk sjerrie-asyn en olyfolie
  • ¼ t sout
  • ⅓ k geroosterde rooi soetrissies

Resep Aanwysings

    1. Zirts die stokvisfilette, basilieblare, knoffelhuisies, paprika, sout en peper in ’n voedselverwerker totdat dit fyngekap is. Roer af en toe.
    2. Vorm 8 patties; doop elkeen in die eier en panko en druk die krummels effens vas.
    3. Verhit 2 e kookolie op matige hitte in ’n 30 cm-pan; braai die viskoekies vir 3 minute aan elke kant of totdat dit ’n diep goudbruin kleur is.
    4. Zirts die amandels, sjerrie-asyn, olyfolie en ¼ t sout in ’n vermenger tot glad.
    5. Voeg ⅓ k geroosterde rooi soetrissies by en zirts tot amper glad.
    6. Sit die viskoekies met die vinaigrette en slaaiblare voor. Genoeg vir 4.

    ELKE PORSIE: Sowat 1 880 kJ, 24g proteïen, 21 g koolhidrate, 30 g vet (4 g versadig), 3 g vesel, 470 mg natrium.

    V: “KAN EK DIE KOEKIES EERDER BAK AS BRAAI?”

    Dit sal nie so lekker bros of bruin raak nie, maar ja, jy kan die bo- en onderkante met kossproei spuit en dit vir 15 minute by 230 °C bak.

Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief