×
Skakel na Engels

Blatjang-geglaseerde garnale met lensies

  • 20 min
  • 25 min
  • 4
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book

Resep Bestanddele

  • 1 k lensies
  • 6 k water
  • ½ k mangoblatjang
  • ½ t kerriepoeier
  • ½ t peper
  • 450 g garnale (sowat 31 tot 35), uitgedop en skoongemaak
  • 3 middelslag-murgpampoentjies, in dun halfmane gesny
  • 1 k vars koljanderblare
  • ¼ t sout

Resep Aanwysings

    1. Verhit die lensies en die water in ’n groot kastrol op hoog tot kookpunt en laat prut vir 25 minute of totdat die lensies sag is. Roer af en toe.
    2. Meng die mangoblatjang, kerriepoeier en peper in ’n middelslag-bak. Voeg 450 g (sowat 31 tot 35) skoongemaakte en uitgedopte garnale by en meng tot bedek.
    3. Pak die garnale in ’n enkellaag op ’n bakplaat met ’n rand wat met foelie uitgevoer is. Rooster op hoog vir 2 minute of totdat die garnale deurgaar is.
    4. Dreineer die gaar lensies. Plaas dit weer in die kastrol en voeg die gaar garnale, murgpampoentjies, koljanderblare en sout by.
    5. Roer om te meng.

    ELKE PORSIE: Sowat 1 780 kJ, 43 g proteïen, 57 g koolhidrate, 3 g vet (0 g versadig), 13 g vesel, 825 mg natrium.

Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief