×
Skakel na Engels

Appelkoos-geglaseerde varktjops

  • 4
  • Easy
FavoriteLoadingAdd to My Recipe Book

Resep Bestanddele

  •  ½ botterskorsie, geskil, pitte verwyder en gekap
  • 2 k water
  • 1 k bulgurkoring
  • sout en varsgemaalde swartpeper
  • 1 e kookolie
  • ½ t droë tiemie
  • 4 ontbeende varklendetjops, 570 g (2 cm dik)
  • 1 klein rooi-ui (110 g tot 170 g), gesny
  • 2 e korrelrige Dijon-mosterd
  • 2 e appelkooskonfyt

Resep Aanwysings

    1. Meng die botterskorsie en ¼ k water in ’n groot mikrogolfvaste bak. Bedek met kleefplastiek waarin gaatjies gedruk is, en mikrogolf dit op hoog vir 8 minute; roer dit halfpad deur. Roer die bulgurkoring, 1½ k water en ¼ t sout by. Mikrogolf dit onbedek op hoog vir 12 tot 15 minute of totdat die vloeistof heeltemal geabsorbeer en die koring sag is.
    2. Verhit intussen die olie op medium-hoë hitte in ’n groot pan. Sprinkel tiemie en ¼ t elk sout en peper oor die tjops. Braai dit in die pan of totdat dit egalig verbruin het.
    3. Strooi die uie rondom die vark en braai vir 4 minute of tot net deurskynend; roer gereeld. Roer die mosterd, konfyt en oorblywende water by. Kook vir 2 minute of totdat die sous verdik.
    4. Verdeel die koringmengsel tussen borde. Rond af met die vark en sous.
    ELKE PORSIE:  Sowat 1 770 kJ, 46 g proteïen, 16 g totale vet (5 g versadigde vet), 4 g vesel, 121 mg cholesterol, 20 g koolhidrate.
Hou jy hiervan?
op ons GRATIS Goeie Huishouding-resepnuusbrief